به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی، ظهر امروز در راستای تبیین فضائل اخلاقی به مسئله صبر از نگاه روایات پرداخت و اظهار کرد: حضرت مولی الموحدین امیرالمومنین (علیهالسلام) در بیان معنای صبر میفرمایند، «الصَبرُ أَن یَتَحَمَّلَ الرَّجُلُ ما یَنُوبُهُ وَ یَکظِمُ ما یَغضِبُهُ»؛ صبر آن است که انسان آنچه به او میرسد، تحمل کند و در مقابلِ آنچه او را به غضب میآورد، خشم خود را فرو برد.
وی با اشاره به اینکه واضح است که مراد حضرت علی(ع) در این روایت، از «صبر در برابر آنچه به او میرسد»، صبر بر خوبیها و ملایمات نیست، بلکه منظور صبر بر سختیها و ناملایمات است، تصریح کرد: قرینه آن جمله بعدی است که فرمودهاند، صبر این است که آنچه انسان را به غضب در میآورد، فرو بنشاند، تردیدی نداریم که سختی و ناراحتی است که انسان را به غضب وا میدارد، نه نعمت و گشایش.
عضو خبرگان رهبری افزود: هر صبری پسندیده نیست، بلکه صبر باید در راه حق باشد، یعنی برای عمل صالح و در هنگام انجام دادن وظیفه، صورت گیرد؛ و الا مخالفان دین نیز همیشه در راه باطل خویش، با مشکلاتی مواجهاند که معمولا بیشتر از مسلمانان صبر میکنند.
وی تاکید کرد: خدای سبحان دربارۀ صبر و مقاومت مشرکان میفرماید،«وَ انطَلَقَ المَلَأُ مِنهُم أَنِ امشُوا وَ اصبِرُوا عَلی ءَالِهَتِکُم» و اَشراف و سران آنها [قریش و مشرکان ازاجتماعشان علیه پیامبر] بیرون آمدند [و به یکدیگر میگفتند] که بروید و بر معبودهای خود ایستادگی کنید.
آیت الله مهدوی اذعان کرد: رمز صبر مشرکان در راه باطل آن است که اگر صبر نداشته باشند، بطلانشان خیلی زود آشکار میشود و از بین میروند، بنابراین، آنان بقای خود را در صبر و استقامت میدانند، نه داشتن دلیل بر مدعای خود، این دقیقا خلاف اهل حق است که بقای خود را در داشتن دلیل و صبر میبینند.
انتهای پیام